Πιστοποιήσεις τμημάτων Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής και Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη διαδικασία πιστοποίησης του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου από την τετραμελή επιτροπή πιστοποίησης, όπως αυτή  ορίστηκε από την ΕΘ.Α.Α.Ε. (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης).  Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούνταν από τα εξής μέλη: Assoc. Prof. Vasileios Valdramidis , University of Malta, Dr Demetrios Kazantzis, President Food and Beverages Consultants, U.S.A., Assoc. Prof. George Manganaris, Cyprus University of Technology και ο κ Λουκιανός Κοντέλας, Μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η Επιτροπή Πιστοποίησης είχε την ευκαιρία  να έχει συναντήσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης,  με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, μέλη της ΜΟ.ΔΙ.Π., διδάσκοντες/ουσες, διοικητικούς/ές υπαλλήλους, φοιτητές/τριες και αποφοίτους /ες του Τμήματος, καθώς και εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών/οικονομικών φορέων, όπως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Νοσοκομείο Λήμνου, το Παλημνιακό ταμείο, το κέντρο πρόληψης «Πολιόχνη», τους κυλινδρόμυλους Χαλκιδικής, την εταιρία Agrolab RDS, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και την Αρτοποιία Λήμνου «Ποριάζη».

Την ίδια ημέρα ολοκληρώθηκε και η προγραμματισμένη διαδικασία πιστοποίησης του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από την τετραμελή επιτροπή πιστοποίησης, όπως αυτή  ορίστηκε από την ΕΘ.Α.Α.Ε. (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης).  Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούνταν από τα εξής μέλη: Prof. Leonidas Kyriakides, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Assoc. Prof. Panayota Gounari, University of Massachusetts Boston, U.S.A., Prof. Chrystalla Mouza, University of Delaware, U.S.A. και Assoc. Prof. Andreas Philaretou, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Η Επιτροπή Πιστοποίησης είχε την ευκαιρία  να έχει συναντήσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης,  με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, μέλη της ΜΟ.ΔΙ.Π., διδάσκοντες/ουσες, διοικητικούς/ές υπαλλήλους, φοιτητές/τριες και αποφοίτους /ες του Τμήματος, καθώς και εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών/οικονομικών φορέων, όπως ο Δήμος Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης, η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αλλά και Διευθυντές δημοτικών σχολείων.

  

Τα Προπτυχιακά Προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι προσηλωμένα στην ποιοτική διδασκαλία και έχουν σκοπό τη διαρκή προσαρμογή τους στις συνεχείς επιστημονικές, κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις με σκοπό τη δημιουργία της επόμενης γενιάς επιστημόνων, που θα είναι εφοδιασμένοι και εφοδιασμένες με προσόντα, ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να ενταχθούν στην επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, να συμβάλλουν στην έρευνα και να συμμετάσχουν ανταγωνιστικά στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά εργασίας.

Τύπος Υλικού: 
Ημερομηνία: 
Πέμπτη, Δεκέμβριος 17, 2020