Εδραίωση και προβολή της ποιότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε διεθνές επίπεδο

Σύμφωνα με πρόσφατα αποτελέσματα κατάταξης, όπως ανακοινώθηκαν από την έγκυρη πηγή Times Higher Education (THE), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατατάσσεται, για το 2020, στη 201η θέση ανάμεσα σε 533 Πανεπιστήμια από Αναδυόμενες Οικονομίες 47 χωρών (Emerging Economies University Rankings) , στα οποία περιλαμβάνονται και τα πλέον δυναμικά πανεπιστήμια από χώρες, όπως η Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Βραζιλία, Νότια Αφρική κ.α. 

 

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2020/emerging-economies-university-rankings
Η ένταξη του Πανεπιστημίου και σε αυτήν την κατάταξη, ανάμεσα στα 10 Ελληνικά Πανεπιστήμια που συμπεριελήφθησαν, αποτελεί έναν ακόμα βήμα στην σταθερά ανοδική ακαδημαϊκή πορεία του Αιγαίου.

Η έρευνα αξιοποιεί τους ίδιους 13 αυστηρούς δείκτες επιδόσεων, όπως εισάγονται στις διεθνείς κατατάξεις, σύμφωνα με τους οποίους καταγράφονται τα ισχυρά σημεία κάθε πανεπιστημίου ως προς όλες τις βασικές αποστολές του: διδασκαλία, έρευνα, μεταφορά γνώσης και διεθνείς προοπτικές. Ωστόσο, η μεθοδολογία έχει προσεκτικά αναβαθμιστεί για να αντικατοπτρίζει τα χαρακτηριστικά και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες των πανεπιστημίων στις αναδυόμενες οικονομίες δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα, για παράδειγμα, στη σύνδεση των πανεπιστημίων με την οικονομία και στις διεθνείς προοπτικές τους.

Η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγήτρια κα Χρυσή Βιτσιλάκη τόνισε ότι: «Η στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου παραμένει στοχευμένη στη διδασκαλία και έρευνα υψηλής ποιότητας σε δυναμικά και καινοτόμα αντικείμενα για την υποστήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας, τη συνοχή της Ευρώπης και την προώθηση των πανανθρώπινων αξιών. Για όλες τις πολύ σημαντικές διακρίσεις που έχουν επιτευχθεί, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, για τη συνεισφορά, τις προσπάθειες και τη σκληρή δουλειά τους. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με μεθοδικά και σταθερά βήματα, με ζήλο και ενθουσιασμό με στόχο να δούμε το Πανεπιστήμιο μας ακόμα πιο ψηλά, προσβλέποντας σε περισσότερες και μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις και επιτυχίες".

Τύπος Υλικού: 
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, Φεβρουάριος 17, 2020