Άλλες Δραστηριότητες

Φοιτητικός σύλλογος

 

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τ.Δ.Ε ιδρύθηκε το 1985 από τους πρώτους φοιτητές και φέρει το όνομα του Δ. Γληνού. Σκοπός του είναι ο εντοπισμός και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, το οποίο αποτελείται από 11 μέλη, ορίζεται κάθε χρόνο μέσα από τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών σύμφωνα με το καταστατικό του.

Ο Σύλλογος διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέσα από τις διάφορες ομάδες, όπως: μπάσκετ, θεάτρου, μουσικής, ποδοσφαίρου, χορευτικού κ.α. Η ομάδα του μουσικού συμμετέχει από το 1998 σταθερά κάθε έτος στην παγκόσμια συνάντηση μουσικών στη Γαλλία. Η ομάδα του μπάσκετ είναι νεοσύστατη με φιλοδοξίες συμμετοχής στην Πανεπιστημιάδα καθώς και το τοπικό πρωτάθλημα.

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στις παραπάνω δραστηριότητες είναι η εγγραφή στο Φοιτητικό Σύλλογο.

Ανώτατο όργανο του συλλόγου είναι η Γενική Συνέλευση των φοιτητών, στην οποία έχουν δικαίωμα ψήφου όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Φοιτητικό Σύλλογο. Μέσα από τη Γενική Συνέλευση οι φοιτητές πληροφορούνται για τα θέματα που τους απασχολούν (π.χ. επίπεδο σπουδών, διευκολύνσεις της διαμονής στη Χίο). Κάθε Γενική Συνέλευση ανακοινώνεται με αφισοκόλληση μέσα στο Μιχάλειο κτίριο ή μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος είναι συνεχώς στη διάθεση όλων των φοιτητών, για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί. Το γραφείο του Συλλόγου Δ. Γληνός βρίσκεται στο Μιχάλειο κτίριο (αμφιθέατρο).

 

 

 

Φοιτητικές ομάδες

 

Οι αθλητικές δραστηριότητες της Σχολής των Επιστημών της Διοίκησης ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται το 1999. Με την ενεργή συμμετοχή των φοιτητών δημιουργήθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο και αναγνωρίσθηκε από το Πρωτοδικείο της Χίου.


Το 1999 δημιουργήθηκε και αναγνωρίσθηκε από την Ε.Ο.Κ. η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης (η μοναδική Πανεπιστημιακή Ομάδα). Από το 1999 έως το 2010 η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης συμμετείχε σε όλα τα πρωταθλήματα τα οποία διοργανώνει η Τ. Ε. Χίου στην Α΄ και Β΄ Κατηγορία, έχοντας ανακηρυχθεί  δύο φορές Πρωταθλήτρια στην Β΄ κατηγορία και μία φορά Τριταθλήτρια στην Α΄ Κατηγορία. Πέραν από αυτήν την δραστηριότητα, συμμετείχε σε όλες τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου που διοργανώνονταν εκ περιτροπής στα νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο και κατέλαβε έξι φορές την Πρώτη θέση. Τέλος έχει μία συμμετοχή στην Πανελλήνια Πανεπιστημιάδα του 2003.


Το 2000 δημιουργήθηκε η Ομάδα Ποδοσφαίρου και αναγνωρίσθηκε από την Ε.Π.Ο. Από το 2000 έως και σήμερα συμμετέχει στα Πρωταθλήματα Α΄, Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας που διοργανώνει η Τοπική  Ε.Π.Σ. Χίου καταλαμβάνοντας ένα Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας, δύο Πρωταθλήματα Β΄ Κατηγορίας και συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι και σήμερα στην Β΄ Κατηγορία. Παράλληλα, συμμετείχε σε όλες τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου που διοργανώνονταν εκ περιτροπής στα νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο και κατέλαβε δύο φορές την Πρώτη θέση.


Το 2003 δημιουργήθηκε με προσωπική πρωτοβουλία δική μου και του καθηγητή Γ. Δούνια καθώς και υποστήριξη της Σχολής, Μεικτή Ομάδα Υδατοσφαίρισης από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία και συμμετείχε σε Πανελλήνια Πανεπιστημιάδα, όπου και κατέλαβε το Χάλκινο Μετάλλιο.


Η Ομάδα Παραδοσιακών Χορών συμμετείχε σε όλες τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου που διοργανώνονταν εκ περιτροπής στα νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο.


Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούμαστε τόσο στο Ποδόσφαιρο με τέσσερις προπονητικές ώρες την εβδομάδα στο Εθνικό Στάδιο Χίου, όσο και στην Καλαθοσφαίριση με δύο προπονητικές ώρες στο Εθνικό Κλειστό Στάδιο Χίου. Επίσης στην Κολύμβηση διατηρούμε δύο προπονητικές ώρες στο Εθνικό Κολυμβητήριο Χίου.

 


ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου | Επικοινωνία