Πιστοποίηση Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη διαδικασία πιστοποίησης του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τετραμελή επιτροπή, όπως αυτή ορίστηκε από την ΕΘ.Α.Α.Ε. (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης). Η Επιτροπή Πιστοποίησης αποτελούνταν από τους: Καθηγητή Orestis Schinas, Hamburg School of Business Administration, Γερμανία, Ομότιμο Καθηγητή Spyros Economides, California State University, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καθηγητή Nikos Nomikos, City University London,  Ηνωμένο Βασίλειο, Δρ. Φραγκίσκο Γονιδάκη, Μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου, Ελλάδα.

Η Επιτροπή Πιστοποίησης είχε την ευκαιρία  να έχει συναντήσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, μέλη της ΜΟ.ΔΙ.Π,. διδάσκοντες/ουσες, διοικητικούς/ές υπαλλήλους, φοιτητές/τριες καθώς και με αποφοίτους /ες του Τμήματος οι οποίοι εργάζονται σε μία ευρεία γκάμα επιχειρήσεων και φορέων όπως στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων στο Γενικό Προξενείο Ελλάδας στην Shanghai, στην EPSON Europe NL., στο Cass Business School της Μεγάλης Βρετανίας, στην ANGELICOUSSIS GROUP Maran Dry, στην LATSCO Shipping Limited, στην OINO SHIPBROKERS, στην LASKARIDIS Shipping Company, στην EURONAV, στην HSBC Corporate Banking CA., στην Η. CLARKSONS & Co Ltd UK κ.α.. Επίσης η Επιτροπή Πιστοποίησης συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, όπως της Hellenic Chamber of Shipping, της Eugenides Foundation, της EURONAV SHIP MANAGEMENT, της Hellenic Coastal Guard (H.C.G.),  της XRTC Business Consultants Ltd, της Hellenic Shortsea Shipowners Association (EENMA), της ENEA MANAGEMENT INC., της Union of Greek Shipowners κ.α.

Τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι προσηλωμένα στην ποιοτική διδασκαλία και έχουν σκοπό τη διαρκή προσαρμογή τους στις συνεχείς επιστημονικές, κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις με σκοπό τη δημιουργία της επόμενης γενιάς επιστημόνων, που θα είναι εφοδιασμένοι και εφοδιασμένες με προσόντα, ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να ενταχθούν στην επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, να συμβάλλουν στην έρευνα και να συμμετάσχουν ανταγωνιστικά στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά εργασίας.

Τύπος Υλικού: 
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, Ιούνιος 14, 2021