Το Πανεπιστημίου Αιγαίου σε διεθνείς θεματικές κατατάξεις

Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας,

Είναι χαρά μου να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με πρόσφατα αποτελέσματα έγκυρων διεθνών παγκόσμιων κατατάξεων αναδεικνύεται ότι οι στρατηγικές επιλογές του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την εκπαίδευση, την έρευνα, τη διεθνοποίησή του και τη διασύνδεσή του με την κοινωνία, δικαιώνονται!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα διεθνή θεματική κατάταξη του Times Higher Education World University Rankings 2021, το Ίδρυμά μας έχει και πάλι λάβει συγκριτικά υψηλές διακρίσεις, όπως αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα:

 

  Fields

2021

Business and Economics

501–600

Computer Science

401–500

Education

401–500

Physical Sciences

601–800

Social Sciences

401–500

 

Ιδιαίτερα στα πεδία της Πληροφορικής, της Εκπαίδευσης και των Κοινωνικών Επιστημών, όπου βρίσκεται  μεταξύ των θέσεων 401 -500 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ βρίσκεται και στην 1η θέση μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων που συμμετείχαν. Η αναγνώριση αυτή αναδεικνύει για  ακόμα μία φορά τη συστηματική αφοσίωση του Ιδρύματός μας στην εκπαίδευση και την έρευνα με έμφαση στην ακαδημαϊκή αριστεία.

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ:  https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/by-subject .

 

Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας για τις συστηματικές τους ενέργειες που οδηγούν το Πανεπιστήμιο μας σε νέες διακρίσεις, καθώς και στην αρμόδια Αντιπρυτάνισσα κ. Θεοδωροπούλου και στα μέλη του γραφείου της ΜΟ.ΔΙ.Π. για τη οργανωμένη παρακολούθηση, συλλογή και αποτύπωση των δεδομένων, ώστε να είναι εφικτή η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις διεθνείς κατατάξεις.

Συνεχίζοντας επιστάμενα και μεθοδικά την ατομική και συλλογική μας δουλειά φιλοδοξούμε σε ακόμα περισσότερες και κυρίως υψηλότερες διεθνείς διακρίσεις και επιτυχίες!

 

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

Πρυτάνισσα

Τύπος Υλικού: 
Ημερομηνία: 
Τετάρτη, Νοέμβριος 18, 2020