Πιστοποίηση ΠΠΣ του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη διαδικασία πιστοποίησης του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τετραμελή επιτροπή, όπως αυτή ορίστηκε από την ΕΘ.Α.Α.Ε. (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης). Η Επιτροπή Πιστοποίησης αποτελούνταν από τους/τις: Ομότιμο Καθηγητή Athanasios Gagatsis, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, Κύπρος, Καθ. Panayota Gounari, University of Massachusetts Boston, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καθ. Mary Ioannidou-Koutselini, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, Κύπρος, Ομ. Καθ. Eleni Katsarou, University of Illinois Chicago, Chicago, Illinois, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Επιτροπή Πιστοποίησης είχε την ευκαιρία  να έχει συναντήσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, μέλη της ΜΟ.ΔΙ.Π., διδάσκοντες/ουσες, διοικητικούς/ές υπαλλήλους, φοιτητές/τριες καθώς και με αποφοίτους /ες του Τμήματος οι οποίοι εργάζονται κυρίως σε εκπαιδευτικούς φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, ως ειδικοί σύμβουλοι σε συμβουλευτικά κέντρα για παιδιά και οικογένειες σε Δήμους ή διοικητικές Περιφέρειες και σε μία ευρεία γκάμα άλλων φορέων.

Επίσης η Επιτροπή Πιστοποίησης συζήτησε, μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, όπως: τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου –Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Νοτίου Αιγαίου, τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δια Βίου Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου-, το Δήμο Ρόδου –Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας, Τμήμα Ισότητας-, το Δίκτυο συνεργαζόμενων Νηπιαγωγείων, το Ελληνικό Τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Προσχολική Εκπαίδευση (OMEP), Ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης κ.α.

 

Τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι προσηλωμένα στην ποιοτική διδασκαλία και έχουν σκοπό τη διαρκή προσαρμογή τους στις συνεχείς επιστημονικές, κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις με σκοπό τη δημιουργία της επόμενης γενιάς επιστημόνων, που θα είναι εφοδιασμένοι και εφοδιασμένες με προσόντα, ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να ενταχθούν στην επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, να συμβάλλουν στην έρευνα και να συμμετάσχουν ανταγωνιστικά στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά εργασίας

Τύπος Υλικού: 
Ημερομηνία: 
Παρασκευή, Νοέμβριος 12, 2021